Baka i butik
Bakning har aldrig enklare än med bake-off sortimentet. Du slipper tänka på knådning och recept. De flesta produkterna behöver bara tinas sedan kan de bakas direkt i ugn för ett perfekt resultat med minimal arbetsinsats. Skäm bort dina gäster med den oemotståndliga doften av nybakat, varje dag.
Steg 1: Tina på plåt
Steg 2: Grädda i ugn
Klart!
Varför baka i butik?
Det finns många fördelar med använda sig av vårt bake-off sortiment. Att baka i butik sprider doften av nybakat som lockar kunden till köp. Dessutom är detta ett sortiment med bra marginaler. Sortimentet ger många möjligheter till merförsäljning, till exempel genom multipris eller att packa ihop färdiga take-away påsar. Genom att se över avdelningen under dagen och hålla det påfyllt och fräscht lockar du kunden till impulsköp under butiksbesöket. Eftersom du bara tar fram så mycket som du tror går åt, och snabbt förbereder mer om det tar slut, genererar bake-off produkter minimalt med svinn.
Det stora bake-off sortimentet matchar dina förkunskaper, din utrustning och din ambitionsnivå för att du ska enkelt kunna erbjuda dina gäster ett gott hantverk, varje dag. Välj bland heta nyheter på marknaden samt populära klassiker som alltid går åt. Har du inte någon ugn i butiken har vi även det mycket enkla och minst lika läckra ”Tina & servera”-sortimentet.
Fördelar med att erbjuda bake-off:
- Lyxig känsla av färskvaror som ökar köpsuget
- Bra marginaler
- Möjligheter till merförsäljning
- Anpassat efter dig och din butik
- Minimalt med svinn
- Perfekt resultat
Tips!
- Kom ihåg att tipsa kunderna om aktuella tema- och högtidsdagar och påminn kunden att det alltid finns en anledning att fira! Vi påminner dig ofta om kommande tema- och högtidsdagar här på handla.dagab.se.
- Baka kontinuerligt under dagen så doftar det nybakat hela dagen. Detta bidrar till en trevlig atmosfär och ökat köpsug hos kunden.
- Sälj cellofanpåsar med färdigpackade munkar, donuts, bullar och muffins för att driva merförsäljning. Du kan även med fördel sälja bake-off produkter till multipris.
- Samexponera sortimentet tillsammans eller med annat i butiken. Till exempel baguetter vid delikatesser/chark/ost.
- Ha koll på de bästa säljtimmarna för din butik och se till att ha välfylld bake off avdelning. Ha även alltid välfyllt med påsar. Brist på påsar orsakar utebliven försäljning.
Viktigt att komma ihåg
- Tvätta händerna ofta och använd engångshandskar vid brödplock av gräddade produkter.
- Läs instruktionerna på förpackningen för både produkter som ska bakas och produkter som ska tinas.
- Byt bakvantar med jämna mellanrum. De blir utslitna och smutsiga av plåtarna. Plocka aldrig bröd med smutsiga bakvantar.
- Se över exponeringen under dagen. Högt säljtryck hela dagen kan ge behov av rengöring mer än en gång.
- Avdelningen ska hållas ren. Dammsug eller sopa ur skåpet dagligen. Ta bort eventuell spilld glasyr, annars torkar den fast på skåpet. Tänk även på att göra rent på utsidan. Rengör dörrarna. Sopa upp smulor på golvet framför exponeringen. Diska tängerna varje dag innan uppläggning. Byt dukar/papper ofta. Rengör ugnen en gång i veckan eller oftare vid behov.